Ilves, metsiemme aave

Nyt olen viettänyt aikaa paljon tuolla metsissä jalkaisin ja liukulumikenkillä. Kaikki aika ja voimavarat olen nyt siihen panostanut.

Maamme luonnossa elää kissaeläin, jota todella harvoin pääsee näkemään. Omalle kohdalle on sattunut useampi kohtaaminen ilveksen kanssa. Nyt viime ajat olen taas koittanut ilveksistä havaintoja saada ja niitä on myös tullut. Ilves on käynyt jopa pureskelemassa kameroitani. Kunnolla ilves ei ole kameran eteen ole saapunut, mutta eiköhän sekin vielä tapahdu. Omasta mielestäni olen hiukan saanut sen kulkureittejä jo oppia ja se varsinkin kesää ajatellen se on hyvä asia. Kesällä, kun ilveksen jälkiä on lähes mahdoton havaita. Tarkoitukseni on nyt panostaa siihen, että saisin ilveksen taas kohdata niin sanotusti silmästä silmään. Nyt olisi upea kuulla myös yöllä ilveksen mouruamista. Niiden kiima-aika on juuri käynnissä. Yöllisillä pöllöjen kuunteluretkillä voisi siis kuulla muutakin.

tupsukorva tutkii mitä ihmettä hänen reviirilleen on asetettu

Samalla kokosin myös aiempia kohtaamisia yhdeksi videoksi

Uusia tuotteita ilveksestä on nuo tyynyt. Kuvien laatu tyynyissä on oikeasti ihan huippuluokkaa. Nämä tuotekuvat ovat vain kuvakaappauksia suunnitteluohjelmasta.