Vihdoinkin kuvauskoju on valmis

En tiedä lopulta kuinka kauan tätä tuli rakennettua, mutta lopulta autotalli on taas tyhjä ja koju on hinattu jo lähes paikoilleen. Aivan alkujaan tein kojun rungon jo kesäksi 2017, mutta siitä tuli liian heppoinen. Meinasin kokonaan uuden tehdä, mutta viime syksynä päädyin kuitenkin siihen, että pellitän kojun ja kiinnitän siihen lämpöeritykseksi 50mm Finnfoamia. Siitä projekti sitten lähti etenemään.

Kaikki sujui oikeastaan aika pitkälle hyvin, mutta sitten alkoi paljastua, ettei seinäpelti ollutkaan hyvä ratkaisua. Ikkuna-aukkojen kanssa oli paljon puuhaa, että pleksit sain tarpeeksi suoraan ja tiivistemassalla umpeen. Hiukan peltisaksilla napsimista ja vasaralla ”muokkaavaa työstöä” niin lopulta se onnistui. Koju on 2 metriä pitkä, 1,2m leveä ja korkeus on 1.7m. Kojulle tuli painoa noin 70kg. Onnekseni pellolla oli vielä hiukan lunta kojun paikoilleen vetämistä helpottamassa. Matkaa oli noin 300m ja kyllä siinä ihan syke nousi ja hiki virtasi. Nyt sitten saa jännityksellä odotella mitä kuvattavaksi paikalle saapuu 🙂